maanantai 3. maaliskuuta 2014

18. raskausviikon kuulumisia

Täällä alkoi tänään odotettu koko perheen talviloma. Voin jo nyt sanoa, että se tulee tarpeeseen. Yksi pikkujuttu tätä nyt kuitenkin varjostaa... flunssan pentele! Johan se nyt ois ollutkin aivan liikaa vaadittua, että oltaisiin saatu kokonainen viikko lomailla ihan vaan kotosalla ja kaikki terveenä. Mulla on nuha ja nokka vuorotellen tukossa tai sit se valuu kuin niagara. Armas valittelee kurkkukipua ja vetämätöntä oloa ja Eskokin on ollut normaalia väsyneempi, vaikkei sillä vielä mitään oireita olekaan. Mutta me ei lannistuta. Niin kauan, kuin kuume ei kaada petiin, touhutaan kaikkea kivaa yhdessä ja nautitaan lomasta.

Tänään havahduin taas siihen tosiasiaan, että aika on rientänyt eteenpäin ja nyt on menossa jo 18. viikko. Liikkeitä olen odotellut hyvin kärsimättömästi jo useamman viikon enkä mielestäni ole tuntenut oikein mitään semmoista. Tänään sitten kävin pitkästä aikaa vau:n sivulla lukemassa, mitäs kaikkea sitä viikolla 18 tapahtuukaan ja lopussa sanottiin kohdunpohjan yltävän noin kaksi sormen leveyttä navan alapuolelle. En olettanut sen olevan tässä vaiheessa jo noin ylhäällä ja nyt, kun alan miettimään noita liikkeitä tarkemmin, niin olempa sitten kuitenkin saattanut jo jotain pientä tunteakin. Olen koko ajan koittanut kuulostella liikkeitä hieman alempaa ja kuvitellut kaikki muut tuntemukset ilmavaivoiksi. Nytkin, kun tässä istun, tunnen ihan selvää muljuamista välillä eikä se kyllä ole mikään ilmavaiva! Möhis se siellä taitaa äiskää töniä <3 Mulla on istukka etuseinässä ja se kyllä vaimentaa liikkeet aika tehokkaasti. Mitään selkeitä potkuja ei sentään vielä tunnu, mutta juurikin sellaista muljuamista. Tänään just Armakselle sanoin, että on se kumma, kun mitään ei tunnu ja vauva on kuitenkin koko pituudeltaan noin 17cm tällä viikolla. Melkoiset eristeet on kyllä välissä, kun ei tuon kokoisen mötykän liikkeitä kunnolla tunnu!

Olo on ollut nyt ihan hyvä, ellei tätä flunssaa oteta huomioon. Toki väsymystä on edelleen ilmassa, mutta menee jo päiviä ihan hyvin ilman päikkäreitäkin. Ja tällä viikolla mä saan nukkua, ihanaa! Onneksi Esko on aina ollut hyvä nukkumaan ja nukkuu edelleen oikein hyvin ja suht. pitkään aamulla. Eikä tuo koiruuskaan nouse ylös vaatimaan ruokaa tai ulkoilua ennen, kuin me ollaan herätty. Toivottavasti osaan "kouluttaa" tämän Möhiksenkin yhtä hyvin :)

Tänään oli jopa himpun verran ylimääräistä energiaakin ja pyykin pesun lomassa sain viikattua vaatteita pinoihin kodinhoitohuoneeseen. Lisäksi innostuin käymään läpi jo kertaalleen kirpparilla myynnissä olleita vauvan vaatteita ja tuttavalta Eskolle saamiani vaatteita. Perkasin pari pahvilaatikollista kamaa säästettäviin ja pois laitettaviin ja iltapäivällä vietiin kauppareissulla neljä pussilta vaatteita paikallisen spr:n kirpparille. Tulipahan vaatehuoneeseen vähän tilaa, vielä kun sais joku päivä siivottua sen kunnolla ja järjesteltyä nuo Eskolta talven aikana pieneksi jääneet vaatteet laatikoihin. Ne pitää kuitenkin käydä paremmin läpi sitten, kun (jos) selviää, kumpi tämä seuraava tulokas mahdollisesti on.

Mulla on mennyt viime aikoina myös kiitettävästi aikaa projektissa nimeltä omakotitalo. Ollaan jo pitkään katseltu sopivaa taloa meille, mutta ei tunnu millään löytyvän sitä oikeaa. Nyt onkin mielessä alkanut siintää yhä vahvemmin talon rakentaminen. Ollaan käyty katselemassa tonttejakin ja talopaketteja myyvien firmojen nettisivuja on koluttu urakalla läpi. Pohjapiirustuksia on hahmoteltu ruutupaperille sen miljoona erilaista ja kuvia ollaan katseltu netistä paljon. Tämä nyt on vasta haaveilua ja suunnittelua, mutta kivasti siinä aika kuluu ja ollaan selkeästi saatu taas pitkästä aikaa meille semmoinen yhteinen juttu. Rakennusprojektin voimme aloittaa kuitenkin aikaisintaan 2015 keväällä, kun mun äippäloma loppuu. Ennen sitä ei varmastikaan ole järkevää aloittaa ja siinä vaiheessa uskoisin jo pystyväni olemaan projektissa täysillä mukana. Eikä meillä rahallisestikaan ole siihen mahdollisuutta ennen kuin palaan takaisin työelämään.

Semmoisia täällä nyt puuhaillaan ja yritetään kaikin keinoin selättää tämä flunssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)