keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Ylimääräinen neuvola/lääkärikäynti

Ylimääräinen käynti neuvolassa tänään. Neuvolan terkka nyt ei paljoa osannut sanoa. Kuulemma supistuksia voi tulla herkemmin, kun en ole enään ensi synnyttäjä. Oli varannut mulle terveyskeskuksen puolelle päivystävälle lääkärille ajan. Lääkäri voisi tarkistaa kohdunsuun tilanteen ja tarvittaessa kirjoittaa sairaslomaa. Neuvolan puolella tehtiin kuitenkin normaalit tarkastukset. Mitattiin verenpaine, joka oli oikein hyvä. Katsottiin myös pissa ja se oli puhdas. Lopuksi terveydenhoitaja kysyi vielä haluanko kuunnella sydänääniä. Ai, että haluanko. No tietenkin halusin. Sieltä ne heti löytyi ja oikein napakasti jumpsutti, muutama mojava potkukin kuului anturista, vaikken niitä itse tuntenutkaan. +160 merkattiin neuvolakorttiin pikkuisen sykkeeksi. Kohdun pohjan korkeus kuulemma vähän navan alapuolella. Eli ihan normaali ja mä, kun luulin, että mulla on iso maha.

Sitten menin terveyskeskuksen puolelle odottelemaan lääkäriä. Melko pian pääsinkin huoneeseen ja kas, päivystävänä lääkärinä oli nuorehko mies, joka ei tuntunut tietävän raskaudesta ja sen hoidosta yhtään mitään. Ja neuvolasta ei ollut laitettu mitään mun tietoja lääkärille, jouduin kaiken selittämään juurta jaksain, kunnes jostain kautta lääkäri pääsi käsiksi mun neuvolan tiedostoihin. En kyllä tiedä, mitä hyötyä niistä hänelle oli, kun ei oikein mitään niistä ymmärtänyt. Tajusi kuitenkin ihan itse, että kohdunsuun tilanne olisi hyvä tarkistaa. Melkein samaan hengenvetoon tää lisäs, ettei ole kyllä 6 vuoteen niitä tarkistellut, että olisi ehkä viisaampi pyytää joku muu paikalle. Jonkun ajan päästä tuli sitten naislääkäri paikalle, joka sormin tunnusteli kohdunsuun tilanteen. Kaikki oli kuulemma kunnossa ja kanavaakin jäljellä. Siitä huolimatta hän oli sitä mieltä, että kaksi viikkoa sairaslomaa tulee nyt ja sen jälkeen pitäisi varata uusi lääkäri aika ja katsoa tilannetta uudestaan.

Nyt sitten koitetaan ottaa kotona vähän iisimmin, vaikka ei mua vuodelepoon määrättykään. Toki liiallista rehkimistä ja rasitusta tulisi välttää. Ompelua ei kait lasketa liialliseksi rasitukseksi? Eihän? :) Vinot pinot ihania kankaita odottelis tuolla kaapissa ja nyt ois kerrankin aikaa ja inspiraatiotakin. Vois vaikka vauvallekin jotain ommella ja sit tietty Eskolle tulee tehtyä ihan perus vaatetta. Niin ja nyt on iskenyt hinku upottaa sormet multaan. Siemeniä pitäisi kiireen vilkkaa alkaa tilailemaan ja laittaa itämään. Yrttejä, chilejä ja tomaatteja olen lähinnä ajatellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)