tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kasvua

Täällä ollaan vieläkin flunssan jälkimainingeissa. Pientä yskää ja nuhaa edelleen mulla ja nyt Eskokin on tämän päivän ollut  mun kanssa kotona. Sillä epäilisin olevan kurkunpääntulehduksen, ainakin tuo röhinä kuulostaa just semmoiselta kuivalta, mitä kyseisessä taudissa on. Lisäksi Eskollakin on pientä nuhan poikasta alkamassa ja maanantaina oli ollut hoidossa tosi itkuinen ja väsynyt koko päivän. Niinpä päätin nyt ainakin tämän päivän pitää pojan kotona, mutta jos tuo nyt ei pahemmaksi tuosta mene, niin huomenna saa kyllä mennä hoitoon. Armas selvisi jälleen kerran lähes oireettomana ja painaa nyt niska limassa töissä pitkää päivää, että saa haalittua itselleen toukokuulle yhden saldovapaan. Pikkuinen reissu sukulaisiin odottaa koko perhettä. Armas tosin joutuu siitä pari päivää nipistämään työhommillekin, mutta eiköhän ne mee siinä sivussa.

Raskausrintamalle ei suurempia muutoksia kuulu. Maha se vaan kasvaa kasvamistaan ja niin on muuten kasvaneet tissitkin. Kohta on pakko kaivella vanhat imetysliivit kaapista tai suunnistaa liivikaupoille ostamaan ainakin yhdet ihan normit ja sopivat liivit. Kuppikoko on paisunut niin, ettei nykyiset liivit enään ole hyvät. Rinnat ei vaan tahdo millään pysyä kupeissa, vaan tursuavat joka suunnasta yli, kun kumartuu. Eskoa odottaessa kuppikokoni kasvoi 2 kuppikokoa raskausaikana ja imetyksen alettua vielä yhden lisää. Koko ei koskaan palautunut takaisin siihen entiseen vaan jäi pysyvästi 2 kokoa isommaksi. Ympärysmitta sen sijaan on nyt enallaan ja tuntuu edelleen ihan hyvältä nykyisissä liiveissä. Saa nähdä minkälaisiin mittoihin tämä rintavarustus yltää tällä kerralla. Uskoisin kuitenkin, että samoihin mennään, mitä Eskostakin oli. Niin ja tämä mun povi ei todellakaan ihan sieltä pienimmästä päästä ollut alkujaankaan.

Maha on pyöristynyt ihan kivasti ja näyttää jo selkeesti vauvamahalta eikä vaan ylimääräiseltä läskiltä. Viimeisten viikkojen aikana kasvu on ollut ehkä alkuvauhtia maltillisempaa. Paitsi ihan nyt muutaman päivän aikana taas tuntuu, että on paisunut tuo kumpu ihan kunnolla lisää. Pitäiskin kaivella jostain tietokoneen syövereistä mahakuvia Eskon odotusajalta. Niitä vois olla ihan kiva vertailla ja katsoa huomaako eroa esim. mahan muodossa.

Viime viikon lomailun ja tämän alkuviikon kotona löhöilyn jälkeen pitäisi taas löytää jostain motivaatiota töihinkin. Huoh... ajatuskin jo ahdistaa. Kotona ollessakin jo pelkän puurokattilan edessä seisoskelu tuntuu liian raskaalta. Selkään sattuu ja mahaa kiristää, niin miten tässä mihinkään töihin lähtee. Motivaatiokin on tasan nolla tällä hetkellä. Mä oisin jo ihan valmis jäämään kotiin. Täällä ois niin paljon kaikkea tekemistä. Tekis mieli laittaa kesäksi yrttejä ja tomaattia itämään, verhot voisin vaihtaa meidän makkariin ja olohuoneeseen, ompeluinspiraatiokin on taas iskenyt ja kankaita olis kaapeissa vinot pinot. Haluaisin ommella vauvallekin jotain kivaa ja tietty Eskolle tulee ommeltua perusvaatetta. Muutama keittiön kaappi ja omat vaatekaapit kaipaisivat kunnon siivousta. Mutta en mä mitään jaksa tehdä, ainakaan jos olen vielä samaan aikaan töissä.

Nyt pesukone pysähtyi joten kotihommat kutsuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)