maanantai 13. toukokuuta 2013

Maanantai...

Tänään oli kivan lämmin päivä, mutta tietenkin satoi vettä. Armas ja Esko ehtivät hetken ulkoilla sillä aikaa, kun minä kävin hakemassa maitoa kaupasta. Eskosta on tullut ihan kamala maitovasikka, maitoa kuluu ihan kiitettävästi nykyään.
Meillä oli tuossa ennen vuoden ikää maitokriisi, kun Esko päätti täysin yllättäen kerta laakista lopettaa korvikkeen juonnin kokonaan. Pakko oli alkaa antamaan ihan oikeaa maitoa ja onneksi maha kesti sitä ihan hyvin. Alkuun sitä meni melkoisen pieniä määriä ja syötiinkin sitten paljon jugurtteja ja viilejä ja kaikki puurot tehtiin maitoon, että saatiin tarpeeksi maitotuotteita menemään alas. Jossain vaiheessa aloin sitten epäilemään, ettei se maha ehkä sittenkään kestä ihan niin hyvin maitoa, kun aika usein oli maha löysällä. Muita masuvaivoja en huomannut eikä varsinaista ripuliakaan ollut kertaakaan. Kuukausi sitten vaihdoin laktoosittomaan maitoon ja vähemmän on mahan löysyyttä nyt ollut. Maitoa menee jo arviolta 5dl ihan vaan juomalla ja muut maitotuotteet ja puurot siihen päälle. Nyt ostin sitten yhden purkin luomu maitoakin, jos kokeili sitä ja siitä pikkuhiljaa siirtyisi takaisin ihan tavalliseen maitoon. Jos siis Eskon maha vaan kestää. On tuo laktoositon maitojuoma sen verta kallista, ettei sitä nyt ihan huvikseen viitsi ostaa, kun halvempaakin tavaraa on tarjolla.

Meillä oli tänään Eskon toimesta joku ihmeen päiväuni dilemma. Laitoin ihan normaalisti vaunuihin nukkumaan ja pikkuisen normi päikkyaikaa myöhemmin, koska herättiin aamulla tosi myöhään. Sain lykättyä vaunut pihalle ja istuin koneen ääreen niin eiköhän alkanut semmoiset raivarit, että oksat pois. Lähdin sitten postia hakemaan ja lykin vaunuja siinä samalla, jos se auttaisi. No, ei auttanut. Esko huusi pää punaisena vaunuissa niin kauan, että otin syliin ja vein sisälle. Käytiin tiukkasanainen neuvottelu (äidin toimesta) että nyt on päikkyaika ja nukkua pitää. Esko rauhoittui hyvin syliin ja nuokkui olkaani vasten. Neuvoteltiin sitten lisää, että omissa vaunuissa on hyvä nukkua ja mentiin takaisin ulos ja sain Eskon takaisin vaunuihin ihan ilman kitinöitä. 5 minsaa hieman keikutin vaunuja terassilla ja nukahtihan se viimein sinne. Normaalisti siis pakkaan Eskon sisällä vaunuihin ja lykkään suoraan terassille ja jätän sinne nukahtamaan itsekseen ja ei mitään ongelmia ole ollut kertaakaan. Kai sitä vaan joku tympäs tänään. Ehkä ei sitten ollut ihan niin väsynyt vielä. Nukkui kuitenkin ihan normaalit puolentoista tunnin unet.

Mitä sitten tulee näihin lapsentekohommiin niin tein tänään ovistestin ihan vaan testatakseni, kun sitä limaa on taas vuodellut. Ihan selvä nega tuli testiin, joten kai se lima on sitten sitä menkkoja enteilevää nyt jo. Niin tai no, jos ihan tarkkoja ollaan niin nythän on jo kp 18 menossa. Hui, onpas aika mennyt nopsaan. Menkkoja odottelen oviksen perusteella jonnekin kp 27-29 tienoille eli ensi viikon loppupuolelle. Toivottavasti jättävät tulematta. Ollaan vielä reissuun lähdössä ja ois kyllä tosi kiva viedä sinne vauvauutisia ilman menkkoja. Kuuliko nyt yläkerran herra the iso herra tämän hartaan toiveeni? Vauvauutisia ensi viikonloppuun ja ei menkkoja! Kiitos ja Aamen!

Että semmoinen maanantai...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)