perjantai 23. toukokuuta 2014

Huonoa oloa rv 29+0

Johan tässä onkin mennyt monta päivää tosi hyvin. Tänään sitten aloin (vihdoin) pesemään talvivaatteita varastoon. Ensimmäisen koneellisen, kun sain kuivumaan, iski ihan kamlan huono olo. Oksetti ja huimasi ja puski oikein kunnon tuskan hiki päälle. Tuli kyllä ihan puskista moinen olo, kun koko aamupäivän oli ollut ihan normaali olo. Nappasin sitten äkkiä muutaman suolakeksin ja join hiljoksiin mehua. Meni se pahin yökötys ohi ja tein sitten vielä juustoleivät itselleni.

Toinen koneellinen pyykkiä oli pyörimässä ja olo koheni onneksi sen verran, että sain nekin kuivumaan. Sen jälkeen olen vaan ottanut ihan rennosti. Yritin muka nukkua päikkäritkin vaan en ehtinyt päästä uneen ennen, kun Esko kotiutui hoidosta. Tuon huonon olon lisäksi iski tosiaan ihan armoton väsymyskin. Mistä lie moisen pukkaskin päälle.

Rupesin sitten googlailemaan (virhe) mahdollista huonon olon aiheuttajaa. Epäilys lievästä raskausmyrkytyksestä nousi mieleen, kun moni oire olisi siihen passannut. Mm. Huono-olo, yleinen heikko-olo, väsymys, turvotus... mutta sitten kuitenkaan mulla ei ole ollut verenpaineiden kanssa mitään häikkää koko raskausaikana, ei ole päänsärkyä eikä näköhäiriöitäkään eikä pissassa ole ollut myöskään mitään häikkää. Tokihan tilanne voi muuttua äkillisestikin. Päätin soittaa neuvolaan ja kysyä neuvoja, mutta kappas, kun soittoaika olikin jo tältä päivältä loppunut siihen mennessä.

Soitin sitten synnärille ja kyselin sieltä neuvoja. Ei kuulemma kuulosta tyypilliseltä raskausmyrkytykseltä. Ohjeeksi sain juoda ja syödä suolukkaa, ottaa panadolia ja levähtää. Synnärillä sanottiin myös, että saa tulla käymäänkin, jos olo ei helpota.

Olo on sen verran helpottanut, että ei lähdetty mihinkään. Kotosalla ollaan oltu ja olen koittanut ottaa rennosti, sikäli se nyt perheen äidiltä onnistuu. Olen istunut hiekkalaatikon reunalla ja löhönnyt puutarhatuolissa ja sohvalla. Olen syönyt kunnollisen lämpimän ruoan ja juonut paljon vettä ja vähän mehuakin ja syönyt vähän suklaata ja yhden jäätelönkin. Olo on ihan hyvä muuten, mutta edelleen on lievää heikotusta ja uupumusta ilmassa. Kohta syödään karjalanpiirakoita iltapalaksi. Armas toi töistä tulessaan metvurstiakin... jep, tosi terveellistä, mutta siinä sitä suolukkaa on!

Pitänee mennä ajoissa nukkumaan tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)