keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Sairaslomalla

Mulla on ajoittain ollut mahan kohdalla semmoista suhteellisen voimakasta viiltävää kipua. Yleensä se on ollut hetkellistä ja on tullut lähinnä töissä iltavuorojen aikaan, kun olen joutunut jonkin verran kumertalemaan ja kyykistelemään. Maanantaina se kipu kuitenkin muuttui jatkuvaksi ja häiritsi jo omaa olemistakin. Panadol ei auttanut siihen mitään. Tiistai aamuna sängyssä maatessani kipua ei enään tuntunut, joten ajattelin lähteä ihan normaalisti töihin. Mitä vielä, kipu alkoi uudestaan samantien, kun nousin sängystä ylös.

Töissä kyselin asiasta pariltakin kätilöltä ja molemmat olivat sen kannalla, että kannattaisi käydä lääkärin pakeilla näytillä. Marssin sitten naistentautien polille ja pääsin melkein heti päivystävän lääkärin vastaanotolle. Lääkäri teki perusteellisen tutkimuksen, ultrattiin alakautta ja mahan päältä ja mahaa paineltiin joka kantilta. Mitään poikkeavaa ei löytynyt eikä siis syytä kivullekaan saatu selville. Kaikki oli ihan kunnossa. Mini tyyppi heilui mahassa ihan normaalisti ja sydän pamppaili. Lääkäri kirjoitti loppu viikon sairaslomaa ja käski ottaa rennosti. Kuulemma pitää mennä uudestaan näytille, jos kipu ei mene levossa ohi. Tänäaamuna toimitin vielä virtsa näytteen labraan. Katsotaan sekin varmuuden vuoksi, ettei ole mitään tulehdusta. Vaikka ei mulla mitään oireita olekaan.

Mutta, miten ihmeessä tässä mitään koko aikaa vaan lepäilee? Johan siinä tulee paikatkin kipeeksi, jos koko ajan pitäisi vaan maata. Ei mulle tosin mitään vuodelepoa määrätty, että kait sitä nyt jotain saa touhutakin. Esko on kyllä päivät hoidossa, mutta kyllähän täällä kotona aina hommaa riittää. Viikonloppuna on vielä Eskon 2 vee synttäritkin, niin pitäähän sitä toki leipoa ja siivotakin. Onneksi nyt on useampi päivä aikaa, niin ei tartte kaikkea kerralla tehdä. Niin ja tänä aamuna sitä kipua ei ainakaan vielä ole tuntunut ollenkaan. Luultavasti se on vaan ihan normaalia kohdun venymisestä johtuvaa. Liitokset siellä venyy ja paukkuu ja tuntuvat sitten kipeiltä. Tuo kivun jatkuvuus vaan häiritsi itseä, kun yleensähän nuo venymisestä johtuvat kivut ovat ohimeneviä.

Mä nyt yritän leipomisen ohessa ottaa rennosti. Jospa olisin ensi viikolla taas täydessä iskussa ja voisin mennä töihinkin normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)