torstai 3. huhtikuuta 2014

Lääkärissä

Eilen loppui kahden viikon sairasloma ja tänään oli sit taas lääkärissä käyntiä asian tiimoilta. Eli edelleen ennenaikaiset supparit jatkuu päivittäin, vaikka olenkin kotosalla vaan oleskellut. Kävin päivystävällä lääkärillä ihan vaan terveyskeskuksessa, kun neuvolalääkärille ei ollut enään aikoja saatavilla. Tällä kertaa sattui nuorehko naislääkäri asialle ja vaikutti kyllä ihan pätevältä ja asiansa osaavalta. Olivat jopa neuvolasta muistaneet laittaa tietoja sinne menemään, niin ei ihan kaikkea tarvinnut alusta asti lääkärille selittää.

Tehtiin sisätutkimus, kohdunkaulalla ei muutoksia ja hyvä niin. Kohdunsuu kiinteä ja kiinni ja kanavaa jäljellä ihan hyvin. Huojentavaa kuulla, ettei nämä supparit ole aiheuttaneet muutoksia alakerrassa. Eihän tässä muuten kohta uskaltais tehdä yhtään mitään. Lääkäri kirjoitti kuitenkin lisää sairaslomaa ja se jatkuu jonnekin pääsiäisen jälkeiseen aikaan saakka. Kirjoitti pikkasen pidemmän pätkän nyt, kun ei tuota kohdunsuuta tieten kovin usein ole hyvä ronkkia.

Kuulemma raskauden puolivälin paikkeilla supistukset on hyvin yleisiä, kun kohtu kasvaa niin nyt niin kovasti. Suositteli tukivyön hankkimista. Ehkä pitääkin käydä jostakin sellainen ostamassa, jos siitä jotain apua olisi tähän tilanteeseen. Kysyn kuitenkin ensi viikon neuvolakäynnillä, onko niillä antaa lainaan tukivyötä. Odotellaan nyt sitten loppuisko nää supparit kokonaan jossain vaiheessa. Vaikea mennä sanomaan mitään, kun esikoisesta ei moista ongelmaa ollut.

Muutoin oireet on aika vähänlaiset. Lievää närästystä välillä ja välillä suoli toimii hitaanpuoleisesti. Molemmat pikku vaivat on kuitenkin ihan hyvin hallinnassa, joten ihan hyvillä mielin täällä porskutetaan menemään. Vauvan liikkeet tuntuu nyt hyvinkin selvästi ja niitä onkin ihana kuulostella pitkin päivää. Tällä viikolla on ollut hieman väsyneempi olo taas, mutta se varmasti johtuu osittain kellojen siirrosta ja osittain siitä, että Esko on ollut tämän viikon kanssani kotona. Hoitotädillä on omat lapset sairaana, niin en ole viitsinyt sinne viedä. Luultavasti se flunssa iskee kohta meillekin. Niillä on niin pitkä itämisika, että on varmasti jo edellisellä viikolla ehtinyt tarttua Eskoon. Sen seurauksena, että Esko on ollut kotona, en ole tietenkään aamuisin saanut nukkua niin pitkään, kun tuo ipana nousee aikaisin ylös. Paitsi tänään.... nukuttiin melkein 8 asti, ruhtinaalista. Muutenkin päivät on täynnä touhua, kuten nyt arvata saattaa, millainen meno 2 vee pojalla on. Äiti ei ihan pysy perässä eikä jaksa kaikkea. Toivottavasti ensi viikolla saan taas levähtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)