sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Musiikkia vauvalle

Lueskelin taas vanhaa blogiani ja koitin etsiä sieltä jotain jutun juurta tännekin. Tämä raskaus etenee niin huomaamattomasti omalla painollaan, ettei oikein mitään kirjoitettavaa tunnu olevan. Esikoista odottaessa sain väännettyä pitkänkin jutun pelkistä raskausoireista tai pohdiskelin oman kropan muuttumista, sitä kelpaanko miehelle enään synnytyksen jälkeen ja pelkäsin, etten koskaan enään olisi sinut oman kroppani kanssa. 

Nyt ei jotenkin ole ollut samanlaista tarvetta moisia pohtia, kun tiedän jo vastauksen etukäteen. Luin jutun, jossa pohdiskelen vauvalle laulamista ja olin etsiskellyt tuutulauluja. Näillä viikoilla 22+2, vauva alkaa jo kuulemaan kohdun ulkopuolisia ääniä ja sille olisi hyvä jutella ja laulaa tai soittaa musiikkia. En ollut oikein hyvä siinä silloinkaan, enkä ole hyvä siinä edelleenkään. Tietysti vauva kuulee puhetta ja lauluakin, kun esikoisen kanssa luetaan satuja ja lauletaan laulukirjan lauluja. Yksin ollessani en kuitenkaan tule vauvalle jutelleeksi juurikaan. 

Mitä sitten tulee noihin tuutulauluihin niin. Noh... eipä niitä meillä juurikaan olla harrastettu. Jossain vaiheessa Eskon ollessa 6-9kk lauloin monesti jotain laulua päiväunille viedessä, mutta paremmin tuo nukahti ilman mitään esityksiä. Silloin, kun Esko oli ihan pieni, yritin kyllä laulaa iltaisin hänelle, mutta olin niin hormoonihuuruissani, ettei laulamisesta tullut mitään. Liikutuin kyyneliin joka kerta, joten aika nopeasti päätin olla laulamatta mitään. 

Eskolle ostin soittorasian raskauden puolivälin tienoilla ja soitin sitä joka ilta mahan päällä hänelle. Ihan kuin hän olisikin tunnistanut tutun sävelen syntymänsä jälkeen. Tuota soittorasiaa on meillä soitettu aivan näihin päiviin saakka joka ilta. Nyt se on jäänyt pois, kun Esko siirtyi isojen poikien sänkyyn ja siihen en enään alkanut soittorasiaa virittelemään kiinni. Eikä sitä olla kaivattukaan. Nyt pitäisi sitten käydä ostamassa vauvallekin oma soittorasia. Tarkoitus olisi hänellekin soittaa sitä joka ilta jo ennen syntymää. 

Mulla lyö kyllä ajatukset nyt ihan tyhjää. Tuli aika sekava tuosta tekstistäkin, mutta parempaan en nyt kykene tällä hetkellä. Jos täällä teitä lukijoita on, niin otan ilolla vastaan aiheita, mistä haluaisitte kuulla? 

1 kommentti:

  1. Ihana ajatus tuo soittorasia! Sehän voi jäädä lapselle koristeeksi/käyttöön muistoksi senkin jälkeen, kun ei nukutuksessa käytetä, toisin kuin vaikkapa joku uni-cd. Voi piilottaa rasiaan tutun sävelen taakse vaikka pieniä salaisuuksia ;) Täytyykin laittaa soittorasia ostoslistalle.. :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina :)