tiistai 8. huhtikuuta 2014

Rv 22+4 ja neuvola kuulumisia

Tänään oli neuvolakäynti ja ihan omalle terveydenhoitajalle. Juteltiin kuulumiset alkuun ja keskusteltiin näistä minun ennenaikaisista supistuksista. Terveydenhoitaja varasi mulle neuvolalääkärille ajan sairasloman loppuun. Katsotaan silloin sitten uudestaan tuota kohdunsuun tilannetta ja arvioidaan sairasloman jatkumisen tarvetta. Kyseli myös, onko Esko hoidossa ja kehotti jatkamaan hoidossa pitämistä ainakin toukokuun lopulle saakka, mielellään jopa kesäkuunkin. Ja tottahan se toki on, ettei arki reilun kaksi veen kanssa ole lepoa nähnytkään. Nyt kuitenkin vauva on tärkeintä saada pysymään mahassa mahdollisimman pitkään. Uhkaili jopa mahdollisella osastolle joutumisella ja mielummin mä nyt kuitenkin kotona makoilen, kun osastolla. 

Sitten suoritettiin vähän mittauksia. Verenpaine oli oikein hyvä 115/63 ja pulssi 79. Paino punnittiin toki myöskin ja auts.... mitä lukemia se vaaka näyttikään! 4kg oli tullut lisää sitten edellisen käynnin, joka on ollut helmikuun lopussa. Terveydenhoitaja ei kyllä sanonut tuosta painon noususta yhtään mitään, merkkasi vaan lukemat korttiin. Mitattiin myös hb tällä käynnillä ja oli laskenut 113. Tuli käsky syödä rautaa. Plääh... mä oisin niin voinut sen välttää. Tuo rauta tuppaa aiheuttamaan mun jo ennestään hitaan ruoansulatuksen hidastumista vielä entisestään. Eli ummetusta, ja kun tämä raskaus itsessäänkin jo sitä välillä aiheuttaa. En tykkää nyt tästä hommasta yhtään. Kokeilen jotain nestemäistä rautavalmistetta, ne on yleensä olleet vatsaystävällisempiä, mitä nuo tapletit. Pissa oli puhdas. 

Tällä käynnillä mitattiin myös ensimmäisen kerran kohdunpohjankorkeus eli sf-mitta. Se oli nyt 20, pikkaisen keskikäyrän yläpuolella. Samalla kuunneltiin sydänääniä ja terkkari koitti hieman käsin tunnustella, missä asennossa siellä masussa majaillaan. Hieman kuulemma vielä tässä vaiheessa hankala mennä sanomaan, mutta arveli olevan perätilassa. Sydänäänet kuului tosi hyvin ja syke huiteli 160 paremmalla puolella, kun tyypillä oli niin kova meno päällä koko ajan. Terkkari sai useammankin mojovan potkun tuntea käsiinsä siinä samalla. Sykkeessä oli hyvät vaihtelut, kun välillä hieman rauhottui ja syke laski 140 tienoille. Neuvolakorttiin merkattiin syke 155 ja liikkeet ++

Seuraava neuvola on tasan kuukauden päästä 8.5. Ennen sitä toki on sitten se lääkärissä käynti pääsiäisen jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)