tiistai 28. tammikuuta 2014

Nt-ultra

Maanantaina se sitten oli. Jännityksellä, innolla ja pienellä kauhullakin odotettu nt-ultra. Täällä meidän tuppukylässä sitä varten piti lähteä oikein suuren kaupunkiin asti keskusäitiysneuvolaan. Ajelin sinne jo hyvissä ajoin ja Armas tuli sitten myöhemmin sinne töistä suoraan. Ihan mielellään tuo oli mukaan tulossa, vaikka en minä tainnut vaihtoehtoja antaa. Halusin hänet ehdottomasti mukaan henkiseksi tueksi. Olisi se kamala paikka, jos tulisikin huonoja uutisia ja joutuisi ne yksin kohtaamaan.

Päästiin ihan ajallaan huoneeseen ja muutamien alkukysymysten jälkeen alettiin heti ultraamaan. Ultraus tehtiinkiin vatsanpeitteiden päältä eikä alakautta, kuten olin kuvitellut, ja kuten Eskon raskausaikana tehtiin. Noh, ei siinä. Mukavampi se noin toki oli.

Huoneessa oli mukavasti yksi näyttöruutu sijoitettu niin, että sen näki hyvin siitä hoitopöydältä ja mies sai istua vieressäni koko ajan ja näki toki myös näytöltä tapahtumat. Tällä kertaa tiesimme jo, mitä odottaa ja osasimme paikantaa sydämen sykkeen heti itsekin. Siellä se pikkuinen sydän pamppaili ja saatiin jopa hetken aikaa kuunnella sydänääniäkin. Ultraaja selitti koko ajan, missä mitäkin on ja esitteli meille vauvaa joka kuvakulmasta. Pikkuinen innostui välillä nyrkkeilemäänkin ja lopulta laittoi peukun suuhunsa. Kaikki vaikuttaisi olevan ihan kunnossa ja mittojen perusteella tyyppi vastasi viikkoa 12+5 eli muutaman päivän oli kasvussaan edellä aikataulua. Laskettua aikaa ei kuitenkaan lähdetty muuttamaan, kun heittoa oli niin vähän. Niskaturvotusta oli 1,2mm eli ihan normaali. Seulonnan tulokset tulevat sitten suoraan neuvolaan ja kuulemma aikaisemminkin soitetaan, jos jotain lisätutkimusten tarvetta ilmenee.

Hassua, kun Eskokin aikoinaan vastasi samaa 12+5 viikkoa nt-ultrassa ja oli muutaman päivän edellä. Nyt mennään siis ihan samoissa. Ainoastaan kokoeroa oli pikkuisen. Esko oli noin 65mm ja tämä kakkonen 61mm. Toivottavasti sama kasvutahti jatkuu koko loppuraskauden ja tämä kakkonen olisi vaikka jokusen gramman pienempi syntyessään, mitä Esko oli. Esko oli 3900g, 52,5cm, että ihan hyvän kokoinen paketti.

Seuraavaa ultraa saakin odottaa sitten maaliskuun loppuun asti. Kaksi pitkää kuukautta... Onneksi neuvola on jo reilun kahden viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)