perjantai 10. tammikuuta 2014

Eka neuvola

Meillä oli torstaina ensimmäinen neuvola. Siellä ei mitään yllätyksiä tullut ja kaikki oli jo entuudestaan tuttua ensimmäisen raskauden ajoilta. Käynnillä lähinnä keskusteltiin ja käytiin läpi lähisuvun sairaudet ja meidän allergiat ja sairaudet. Ne meni nopeasti läpi, kun ei sellaisia juuri kummankaan suvussa ollut eikä meillä kummallakaan ole mitään.
Vointeja kyseli myös, mutta eipä niissäkään ole mitään mainittavaa ollut. Vitamiinien syönti oli kohdallaan ja tarkkaillaan sitten raskauden edetessä tarvitaanko rautalisää. Viimeksi kyllä ei tarvittu. Sokerirasitukseenkaan ei kuulemma toista odottavan tarvitse mennä, ellei mitään hälyyttävää ilmene. Eskoa odottaessa mulla alkoi olla pissassa sokerit plussalla joka kerta puolivälin jälkeen ja jouduin käymään kaksi kertaa sokerirasituksessa. Kummallakaan kerralla ei arvoissa ollut mitään moitittavaa. Loppuraskauden ajan seurattiin sokereita sormenpäästä otettavalla pikatestillä ja aina oli arvot ihan kunnossa.
Täyteltiin kamalat pinot lippuja ja lappuja ja saatiin uusia aikoja mm. ensimmäiseen ultraan, joka on jo parin viikon päästä. Seuraava käynti on sitten lääkärille ja se on kuukauden päästä.
Sitten tietenkin lopuksi mitattiin vielä verenpaine, katsottiin paino ja pissanäyte.

Pissa oli ok
Paino: 74kg (vaatteet+kengät)
Verenpaine: 108/66

1 kommentti:

  1. Täällä yksi ilmeisesti suunnilleen samoilla viikoilla, mulla on nyt 10+4, laskettu aika siis 11.8 :) jäin lukijaksi :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina :)