maanantai 9. joulukuuta 2013

5+3

Kuten otsikkokin kertoo, nyt on menossa rv 5+3. Voi, miten tämä alkuraskaus tuntuukin niin matelevan. Eskoista odottaessa kaikki oli niin uutta ja jännää. Kävin varmaan kymmenen kertaa päivässä googlailemassa, mitä kaikkea sikiön kehityksessä kulloisenkin päivän kohdalla tapahtuu. Nyt en ole kertakaikkiaan vaan ehtinyt "olla raskaana" ollenkaan. Työt vievt leijonan osan ajastani ja kotona odottaa sitten kikutteleva ja uhmakas Esko. Huoh....

Tänään kävin Vau:fi sivulta lukemassa alkion kehityksestä ja kappas, tällä viikolla alkeellinen sydän muodostuu ja alkaa pumppaamaan verta. Muutkin sisäelimet alkavat pikkuhiljaa muodostua. Ihmeellistä, että niinkin lyhyessä ajassa, kuin 9kk, voi naisen sisällä kasvaa kokonaan uusi elämä. Tai toisinaan jopa kaksi tai kolmekin elämää. Ja kuinka valmis ihminen vastasyntynyt vauva on, vaikka onkin aivan avuton rääpäle pitkän aikaa.

Oireista ei oikein ole kamalasti kerrottavaa, enkä uskalla mennä oikein mitään sanomaankaan, ettei tulisi sitä "juuri pääsin sanomasta" efektiä.
- masua jomottelee ja nipistelee useita kertoja päivässä, koska kohtu kasvaa ja venyy. Kuvittelin kyllä jotenkin, ettei ne nippailut tällä toisella kierroksella tuntuis niin paljoa, mutta ihan samallalailla ne tuntuu, kuin Eskoa odottaessakin.
- rinnat on arat ja hieman pinkeät. Varsinkin näin iltaisin sen huomaa, että alkavat aristaa. Mikähän siinäkin on, että niiden pitää alkaa jo näin alussa kasvattamaan rauhasia, kun olisi koko pitkä 9kk aikaa.
-Palelu! En kyllä tiedä, liittyykö se varsinaisesti tähän raskauteen, vai onko meillä vaan niin pirun kylmä. No on, mutta ei mua ennenkään ole koko aikaa palellut. Iltaa kohti vaan pahenee ja nämä illat menee ihan horkassa, kun palelen miljoonan vaatekerroksen ja vilttien alla tässä sohvan nurkassa. Ja mikään ei auta, ei vaikka kuinka lisään vaatetta. Arvatkaapa vaan, kuinka ikävää on mennä nukkumaan, kun palelee niin pirusti?

Alan valmistautumaan henkisesti tuonne sänkyyn kömpistä varten. Hrrrr.... palelee jo pelkkä ajatuskin!

2 kommenttia:

  1. Kyllä toi palelu jotenkin liittyy raskauteen, mä olin myös ihan jääpuikko ekojen 10 viikon aikana, vaikka silloinkin oli vielä elo-syyskuu. Onnea odotukseen!

    VastaaPoista
  2. Voii ihanaa, pienestä nykeröstä se vauva kasvunsa alun saa :') Onnea raskauteen!!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina :)