torstai 31. heinäkuuta 2014

Neuvolakuulumisia rv 38+0 ja rv 38+6

Voi että... olen kokonaan unohtanut kirjoitella viime viikon neuvolakuulumiset ja tänään oli jo taas uusi neuvolakäynti. Nyt tulee sitten neukkupostausta molemmista kerroista.

Viime viikolla mulla oli neuvola perjantaina tasan rv 38+0. Oli edelleen se sama sijainen, joka aikaisemmillakin käynneillä on ollut. Verenpaineet oli hyvät, mutta taas oli pissassa proteiinit plussalla. Sain verenpaine mittarin ja pissatikkuja mukaani, että voin kotona seurata tilannetta. Sterptokokki näyte otettiin myös silloin. Vauva oli raivotarjonnassa ja sykkeet oli hyvät ja napakat +155.
Terveydenhoitaja huolehti, että pitää tosi herkästi mennä (taas) käymään synnärillä, mikäli proteiinia olisi pissassa kotonakin tai jotain muuta muutosta omassa olossa tapahtuisi. Ihmetteli myös suuresti sitä, ettei ne ota mua siellä tosissaan, kun kuulemma ihan selkeät myrkytysoireet on.

Kotona sitten mittailin verenpainetta, joka oli ihan normaali ja hyvä, sekä tikuttelin pissaa. Iltapäivällä pissassa oli proteiinit meidän tulkinnan mukaan kahdella plussalla. Niinpä soittoa synnärille ja käsky kävi tulemaan sinne näytille. Ja niin sitä taas mentiin. Tällä kertaa mies pääsi mukaan :)

Synnärillä oli vähän ruuhkaa ja jouduimme melkein puolituntia odottelemaan käyrille pääsyä. Sitten otettiin puolentunnin käyrä ja kaikki oli ihan kunnossa. Hienosti sydänäänissä oli nousuja ja laskuja ja vauva intoutui siinä jumppaamaankin oikein kunnolla. Sitten pääsin vielä lääkärin tarkistukseen. Onneksi tällä kertaa oli eri lääkäri, mitä aiemmilla käynneillä. Vauvaa ultrattiin ja tarkistettiin istukka, lapsiveden määrä ja napavirtaukset. Kaikki oli juuri kuten pitääkin, ei mitään häikkää missään. Sain myös painoarvion vauvasta, 3200g. Ihan semmoinen keskikäyrän tyyppi :)

Mennäänpä sitten tämän päivän neuvolakuulumisiin. Nyt siis rv 38+6 ja tällä kertaa tuo sijainen oli jäänyt lomalle ja pääsin neuvolan vakioterkkarin luokse. Vieläkään ei ollut kuitenkaan se oma terkkari. Käynti oli aika nopea ja mitään ihmeitä siellä ei ilmennyt. Streptokokki näyte jouduttiin ottamaan uudestaan, koska edellisellä kerralla otettu näyte ei ollut ehtinyt ajoissa labraan ja oli mennyt vanhaksi. Samalla kuunneltiin sydänääniä ja mitattiin sf mitta. Sf oli sama kuin viimeksikin 33cm. Keskikäyrän tuntumassa mennään. Maha ei ole käytännössä kasvanut ollenkaan sitten 35 viikon. Sykkeet olivat myös oikein hyvät. Vauva edelleen raivotarjonnassa, pää kuulemma alhaalla ja pikkuisen heiluu vielä.

Verenpaineet oli taas oikein hyvät 111/73. Pissa oli puhdas! (wautsi) Mitäs muuta... No tämä terkkari oli oman terveydenhoitajan kanssa samaa mieltä, että en tarvitse sitä loppuraskauden lääkärikäyntiä, koska olenhan ravannut viime aikoina ihan riittämiin lääkärissä. Niinpä ensi viikon aika vaihdettiin normaaliin käyntiin neuvolassa ja se on sitten oman terveydenhoitajani luokse. Olikohan muuta... eipä siinä tainnut olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)