tiistai 1. heinäkuuta 2014

Liikelaskentaa ja pientä huolta

Eilen tuli käytyä synnärillä mutka kääntymässä liikkeiden vähyyden vuoksi. Olin havainnut jo muutama päivä sitten, ettei vauva liikuskele niin aktiivisesti, mitä aikaisemmin. Aluksi en jaksanut huolestua asiasta, mutta kun meni 3-4 päivää samalla hiljaisella tahdilla, alkoi pieni huoli painaa mieltä. Eilen sitten tein liikelaskentaa useammankin kerran päivän aikana, enkä saanut kertaakaan liikkeitä niin paljoa, mitä ohjeissa sanotaan. Sehän on yleensä niin, että 10 liikettä tunnissa pitäisi tuntua. No ei tuntunut, ei lähellekään. Nousin välillä ylös ja join makeaa mehua ja liikuskelin muutenkin, että saisin vauvaan liikettä. Eipä sekään juuri tehonnut. Tunsin kyllä, että vauva liikkuu, mutta liikkeet olivat vaisuja ja vähäisiä.

Iltapäivällä soitin sitten synnärille ja kyselin lisää ohjeita ja neuvoja. Siellä sanottiin, että on hyvä tulla käymään käyrillä tarkistuksessa, mikäli asia kovasti huolettaa. Illalla sitten päätettiin miehen kanssa lähteä käymään ja Esko pääsi mummun hoiviin siksi aikaa. Synnärillä oli vastassa oikein mukava ja empaattinen kätilö. Pääsin heti hoitohuoneeseen käyrille makoilemaan. Käyrille piirtyi oikein hieno sydänkäyrä ja sykkeet vaihtelivat 120-160 välillä. Liikkeitä ei sen sijaan tuntunut kunnolla ollenkaan. Yhden pienen tönäisyn tunsin. Kätilökin oli toki kanssani samaa mieltä, että enemmän pitäisi tuntua.

Käyrän ottamisen jälkeen pääsin sitten lääkärin tarkastukseen. Lääkärikin oli tosi mukava ja niin sympaattisen oloinen. Hän sanoi tarkistavansa kohdunsuun tilanteen. Olin sitä hieman "pelännyt" etukäteen, koska alapääni on ollut aika hellänä viimeaikoina. Mainitsin asiasta lääkärille ja hän lupasi olla varovainen. No jaa, mene ja tiedä sitten siitä varovaisuudesta. Kyllähän hän pikkuisen joutui kaivelemaan syvemmältä, että sai kunnolla tunnusteltua paikat. Kanavaa oli hyvin jäljellä ja kuulemma napakka on. Ei siis ilmeisesti olekaan tapahtunut mitään kypsymistä, mistä neuvolalääkärit ovat puhuneet. Hyvä niin, ei sitä vielä tässä vaiheessa tarvitsekaan olla. Uskaltaapahan enempi touhuilla, vaikka vähän supistaakin.

Lopuksi lääkäri vielä ultrasi vauvan. Liikkeitä näkyi ultrassa ihan hyvin ja muutama tuntuikin. Jännä vaan, miten ei lähellekään kaikki liikkeet tuntuneet ollenkaan, vaikka vauva selvästi liikkuikin hyvin. Lääkäri tarkisti myös lapsiveden määrän, joka oli ihan normaali. Napavirtaukset katsottiin myös ja nekin olivat ihan kunnossa. Kaikki oli siis onneksi hyvin. Vauvan kokoarvio oli 2500g ja kuulemma ihan keskikäyrän tuntumassa kasvaa ja vastaa täysin viikkoja. Viikkoja siis eilen 34+3.

Tänään vauva onkin sitten myllännyt senkin edestä. Yölläkin oli semmoinen ralli päällä, etten meinannut saada unta ollenkaan. Ihanahan se on muutaman hiljaisemman päivän jälkeen tuntea taas kunnolla liikettä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)