sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Pohdiskelua

Mulla on ihan kummallinen olo. Välillä iskee hetken kestävä oksettava olo, joka usein menee ohi juomalla tai syömällä jotain pientä. Koko ajan tekisi mieli syödä jotain, mutta oikein mitään ei tee kuitenkaan mieli. Ei ole nälkä, eikä oikeastaan kovin janokaan. Jääkaapilla tulee ravattua tuon tuostakin ja joka kerta voi todeta sen saman, ettei siellä edellenkään ole mitään, mitä haluaisin suuhuni laittaa. Toisinaan saatan napata yhden juusto tai kinkkusiivun tai kaivan kaapista jonkun keksin.

Rintoja kivistää aina välillä, useinmiten silloin, kun riisun rintsikat pois. Varsinkin oikean puoleista rintaa on kivistänyt jo useamman kuukauden ajan satunnaisesti. Se tuntuukin jotenkin isommalta, mitä toinen. Mitään ylimääräisiä patteja en kyllä ole huomannut, vaikka olenkin nyt tavallista enemmän koittanut tutkia. Toivottavasti gyne osaa sanoa siihenkin jotain, sitten kun joskus onnistunut sinne asti pääsemään.

Niinpä, kaikki "oireet" passaisivat oikein hyvin raskauteen. Testejä en ole tehnyt, menkat kun ovat tulleet ihan normaalisti ja täysin ajallaan koko ajan. Ainoa poikkeus on, että ennen kunnon vuodon alkamista, tulee pari päivää kestävää tuhrua. Ennen Eskon odotusta ei tuhruvuotoja ollut oikeastaan koskaan. En sitten tiedä voiko tämä kaikki johtua siitä, ettei oma hormoonitoiminta ole vielä kunnolla palautunut ennalleen synnytyksen jälkeen, vaikka siitä onkin jo kohta 1,5 vuotta aikaa. Eilen luin netistä kaikkia juttuja ja eräässä kerrottiin, että hormoonitoiminnan palautumiseen saattaa mennä vuosi, puolitoistakin. Kummasti ne jotkut vaan sikiää samontein uudestaan, kun ovat edellisen muksunsa pyöräyttäneet.

Olen alkanut epäilemään, josko mulla oiskin keltarauhasen vaajatoimintaa. Se aiheuttaa mm. tiputtelua ennen kuukautisia, niukkoja kuukautisia, keskenmenotkin voivat johtua siitä, koska alkio ei pääse kunnolla kiinnittymään kohtuun keltarauhashormoonin puutteen vuoksi. Keltarauhanen ylläpitää raskautta siihen saakka, kunnes istukka alkaa kunnolla toimia.

Niin, nyt on kp 5 ja menkat ovat loppuneet. Nämä tämän ketaiset olivat kyllä hieman kummalliset. Kunnon vuotoa oli kyllä kaksi päivää, mutta jotenkin vuoto tuntui olevan normaalia limaisempaa. Siteeseen ei kunnolla tullut vuotoa, kuin ensimmäisenä päivänä. Muutoin vuotoa tuli lähinnä vain vessassa käydessä. Ja nyt ne jo ovat kokonaan ohi. Kyllä mulla yleensä on vuoto kestänyt 4-5 päivää ja sen jälkeen vielä ollut hiipuvaa tuhrua päivän-kaksi.

Toisaalta tekisi mieli testata ihan vaan oman mielenterveyden vuoksi, mutta toisaalta. Jos nyt testaisin ja se olisikin positiivinen, siitä se vasta kamala huoli alkaisi, kun vuotoakin kuitenkin oli melko normaalisti. En kuitenkaan usko olevani raskaana, joten taidan jättää testaamatta. Säästyypähän sekin testi otollisempaa aikaa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina :)